lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Els pares proposen a la Conselleria obrir els col·legis en dies no lectius

Fapa presenta un pla d'activitats a realitzar en jornades sense classe

La junta directiva de la Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de Mallorca, que agrupa les APA dels col·legis públics, celebrà ahir la seva assemblea anual que tingué la presència, com a convidat, del conseller d'Educació i Cultura, Damià Pons. Fapa tractà, entre altres temes, del calendari escolar i les activitats extraescolars. En aquest apartat presentà tot un programa d'activitats extraescolars que es podrien dur a terme als centres educatius els dies no lectius que coincideixin amb dies de feina per als pares.

Segons Jaume March, president de Fapa de Mallorca, del que es tracta és d'organitzar activitats als col·legis en períodes com la setmana blanca o alguns ponts, de manera que es resolgui el problema a molts pares que treballen en tals dates i que tenen dificultats per atendre els fills. La proposta de Fapa contempla la realització d'activitats per part de monitors, contractats per les mateixes APA o els consells escolars. Tanmateix, Fapa no descarta que aquestes activitats les assumeixin també els professors si voluntàriament ho sol·liciten, però sempre tenint en compte que aquestes hores es consideraran de feina i, doncs, remunerades.

Jaume March manifestà que alguns centres ja han posat en marxa la iniciativa, finançada pels pares. «Creim que la mesura és viable, sobretot en dates com la setmana blanca i en col·legis de les ciutats més que no als pobles, on els pares tenen menys dificultats per deixar els fills amb els seus avis o familiars propers». L'organització de pares d'alumnes de col·legis públics sotmeté a consulta dels seus socis una iniciativa innovadora tendent a aconseguir la gratuïtat dels llibres de text. Fapa proposa que els pares facin un dipòsit en matricular per primera vegada el seu fill, de manera que curs rere curs es comprometin a tornar els llibres de text emprats en bon estat perquè serveixin per a altres alumnes i, si en acabar l'escolarització en el centre, els han tornat tots i en bon estat, se'ls en tornaran els doblers.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris