algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Mayor Zaragoza diu «de vergonya» el tractament de la sida a Àfrica

L'exministre participà a Palma al centenari del Col·legi d'Apotecaris

El rol social i solidari del farmacèutic a l'anomenada aldea global és essencial en la lluita contra la fam i les epidèmies, segons destacà ahir el doctor Federico Mayor Zaragoza, cloent els actes commemoratius del primer centenari del Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Balears.

L'expresident de la Unesco "i darrer ministre d'Educació i Ciència amb la UCD" defensà el futur de l'apotecaria com a garant professional perquè l'entorn humà sigui higiènic i saludable: paraules com ecocontrol o ecotecnologia foren abundants en la conferència impartida amb el títol La farmàcia a l'aldea global. El polític parlà ahir a Palma de «la vergonya que representa per a una societat que està gastant doblers en beneitures que digui als malalts de sida africans que no els poden tractar, que no els poden donar tractaments antiretrovirals perquè són molt cars».

Mayor Zaragoza es manifestà decididament favorable a facilitar l'accés de totes les persones a la medicació, «però especialment als menesterosos». Tota vegada que se li preguntà per l'alt preu dels antiretrovirals existents i la possibilitat de crear medicaments genèrics bioequivalents per al tercer món, el polític confirmà aquesta opció com adient: «Per descomptat.»

En relació a la nova normativa que impedeix traslladar als països necessitats medicaments desprecintats, Mayor Zaragoza explicà "en referència a les accions de les ONG" que s'hauria estimat més «un procediment de generositat dels països més avançats»; però digué que entén que «s'han de cercar fórmules perquè els malalts dels països (subdesenvolupats) tenguin accés al medicament». Però si la nova norma legal just serveix perquè les empreses farmacèutiques incrementin les seves vendes i minvi l'arribada de medicaments al tercer món, Mayor Zaragoza expressà el seu «desacord»: «Allò que precisament vull és que hi hagi un accés».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris