algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

El Govern titlla d'«opinió induïda» les crítiques des del Foment del Turisme

Miquel Vicenç polititzà dijous el sopar anual dels premis de l'entitat que presideix

La insòlita politització del sopar anual d'entrega de premis del Foment de Turisme de Mallorca per part del seu president, Miquel Vicenç, ha causat sorpresa en el Govern de les Illes Balears. El conseller de Presidència, Antoni Garcias, va qualificar ahir l'actuació de Vicenç d'«opinions bastant subjectives» i que les crítiques proferides contra determinades polítiques de l'Executiu en la nit de dijous varen ser «induïdes», en referència a la Federació Hotelera de Mallorca, organització de la qual el Foment va fer de portaveu en un acte en el qual hi era present el president del Govern autonòmic, Francesc Antich, per invitació del mateix Vicenç.

La seva intervenció va ser molt crítica. Vicenç va amollar una andanada atípica en un acte protocol·lari convocat per al lliurament d'uns premis ja tradicionals. Les conselleries d'Hisenda, Turisme i Obres Públiques, Habitatge i Transports foren el blanc escollit pel president del Foment del Turisme de Mallorca. En presència d'Antich i del conseller del ram, Celestí Alomar, Vicenç va assegurar que per primera vegada en set anys «el nostre sector no veu un futur clar, sobretot davant de la concentració de grans grups turístics». El tribut ecoturístic que projecta el Govern va ser titllat de «discriminatori» i Vicenç va constatar que aquest ha produït un «desacord absolut entre el Govern i el sector afectat».

Una vegada analitzat el tema turístic, Vicenç va continuar amb l'inventari crític i va escollir el tema de les carreteres. «El Foment considera tècnicament, políticament i jurídicament errònia l'actitud del Govern de denunciar el conveni de carreteres subscrit amb el Govern per l'anterior Executiu balear», va pontificar el president de la institució denunciant. «La Junta de Foment us demana que s'acompleixi i es dugui a terme el conveni de carreteres per poder tenir carreteres adequades al volum del trànsit», va apuntar l'amfitrió de la vetlada, qui va ser ovacionat per una parròquia d'adeptes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris