algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Les ONG carreguen contra Madrid per ignorar la realitat dels infectats amb VIH

La presó de Palma mostra un «control precari» per evitar la transmissió, segons ALAS

Set organitzacions no governamentals de les Illes han llançat un document acusador de la desídia institucional "especialment del Ministeri de Sanitat" per fer front a les exigències socials d'aquesta malaltia. ALAS, Ben Amics, Consell de Joventut, Creu Roja Joventut, Escola de Sida, Médicos del Mundo i Siloé denuncien que «el decret llei recent que modifica substancialment els criteris per a la concessió de pensions a persones amb sida no contempla la situació social ni l'estat psicològic dels malalts» i contradiu, a més, la declaració de malaltia crònica.

Però el manifest també carrega contra el sistema penitenciari espanyol, en què les relacions homosexuals i el consum de drogues a les presons són suposadament inexistents, de manera que aquestes institucions no proveeixen la població penal de preservatius ni de xeringues per als drogoaddictes, ignorant la realitat. El fet que les conselleries de Benestar Social, Sanitat i l'Institut de la Dona encetin una campanya per proveir els centres de les Illes d'aquests instruments de seguretat no és suficient, segons considerà ahir la representant d'ALAS Maria Amengual: «El control de la sida és precari a la presó de Palma», asseverà.

Igualment, les associacions destacades en la lluita contra el VIH denunciaren la insuficiència de les subvencions atorgades des de les institucions, de manera que es limita «la qualitat de la feina i el camp d'acció». A més, lamentaren que «la major part d'actuacions i recursos estan centralitzats a Palma, oblidant la Part Forana, i també la resta de les illes que componen les Balears»: les Pitiüses, que encapçalen els índexs d'incidència, són les més desateses. Paga la pena considerar, emperò, que les mateixes ONG tampoc no es prodiguen en aquest arxipèlag: així, les campanyes preventives de Ben Amics, per exemple, no arriben ni a Eivissa ni a Formentera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris