muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

La cara més humana de la medicina illenca

L'hospital Verge de la Salut lluita per elevar la qualitat de vida dels pacients i els seus familiars

La medicina té una funció preventiva, una de curativa i una més que amb la tecnificació d'aquest món sembla haver perdut d'òptica: la de cuidar el malalt. Aquesta es redescobreix a Verge de la Salut, l'únic centre especialitzat en cures pal·liatives.

En aquest hospital donen una resposta sanitària organitzada a la necessitat que tenen les persones en el darrer període de la seva vida, també hi ha altres malalts que hi fan tractaments actius. Metges, la psicòloga, la treballadora social, les auxiliars de clínica, el personal de neteja i els voluntaris fan feina plegats per aconseguir l'objectiu que s'han marcat: fer el possible perquè tant el pacient com la família estiguin confortables.

A Verge de la Salut la medicina adopta un altre caire. Es controlen els símptomes físics, però també els emocionals. «Un psicòleg ajuda el pacient a acomiadar-se, a resoldre els problemes que durant la vida no ha estat capaç de solucionar». El coordinar del centre, Enric Benito, comenta igualment que els malalts desenvolupen un rol dins la societat; idò al centre s'encarreguen de conèixer el pacient de prop, el seu entorn familiar i la feina. «N'hi ha que no poden partir tranquil·lament perquè tenen un fill petit; una treballadora social els soluciona els problemes; això ajuda a descarregar el patiment del malalt en la darrera fase de la malaltia».

També es tracta una dimensió espiritual. Un capellà visita els malalts. «Avisam quan un pacient és protestant, per exemple, i així vénen els seus», comenta la supervisora d'àrea de l'hospital, Arantxa del Campo. També 40 voluntaris, que depenen de l'Associació Contra el Càncer, fan companyia als interns.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris