nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Ple a Cort: els assessors, caps de premsa i secretaris, en guàrdia!

Aquests professionals són imprescindibles per als 29 regidors

Darrer dijous de mes. Són les deu del matí i els vint-i-nou regidors de l'Ajuntament de Palma ocupen els seus llocs a la sala de sessions. Les vidrieres policromades i fetes de filigrana tenyeixen de color els artífexs de la política municipal. Tots, des de la primera vara fins al regidor menys votat, es preparen per participar en l'òrgan màxim del govern municipal, la sessió plenària. Ells són els que capten l'atenció dels mitjans de comunicació, els que protagonitzen els debats sobre la nostra ciutat.

Però al seu darrere hi ha una gernació de persones que fan possible la màgia de la sessió plenària i que treballen intensament durant el ple. Es tracta dels assessors, els secretaris de grup, els portaveues de les associacions veïnals i els caps de premsa.

Jaume, d'EU; Maties, d'UM i Arnau, del PSM, solen observar el ple plegats des del mateix lloc. Són secretaris dels grups esmentats i asseguren que «la darrera setmana abans de tancar el termini d'inclusió de mocions és molt dura, perquè es fa molta de feina». Però la voràgine preplenària comença el mateix dilluns, quan a la reunió de portaveus s'entrega als grups la documentació de la sessió. «Queden només dos dies per preparar totes les intervencions, cercar la documentació i elaborar l'estratègia del ple».

La documentació és cabdal perquè els regidors puguin fer bé la seva feina. La gran majoria estructura les seves intervencions mitjançant petits guions, però n'hi ha alguns que escriuen la defensa de la moció sencera. «Això ja depèn de cada un, però un bon debat depèn molt de la feina que es fa al darrere. La inspiració dialèctica del darrer moment és important per lluir-se, però no basta».

L'èxit o no del debat depèn, en bona mesura, dels mitjans de comunicació. Allò que les ràdios i televisions conten i els diaris escriuen és el que arriba al ciutadà, la resta sols als presents a la sessió.

Carme Gordó és la cap de premsa de l'Ajuntament de Palma. El dia de ple és el dia que més es treballa, però l'equip de premsa és present en tot moment amb els regidors de l'equip de govern per preparar la sessió. «Es repassa tot des del dilluns i el dia del ple qued jo a la sala i un altre membre de l'equip al gabinet per a qualsevol emergència». Gordó ha d'atendre en el ple quatre televisions, l'agència EFE, els quatre mitjans escrits i tots els periodistes de ràdio. «A més a més, de vegades ve la premsa especialitzada econòmica, els rotatius alemanys i de vegades els corresponsals dels grans diaris».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris