lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
12°

El consorci que gestionarà el jaciment de Pol·lèntia funcionarà l'any que ve

El Govern, el Consell i l'Ajuntament signaren ahir el conveni per crear l'organisme

El consorci que s'encarregarà de la gestió de la ciutat romana de Pol·lèntia ja funcionarà el proper any. Això serà possible després que les tres institucions implicades, Govern, Consell i Ajuntament, signassin el conveni pel qual es crea aquesta entitat. Per a l'ocasió es desplaçaren fins a Alcúdia el conseller d'Educació, Damià Pons, i la presidenta del Consell, Maria Antònia Munar.

La signatura del conveni implica la posada en marxa de l'estructura del consorci començant per la junta rectora i la comissió executiva. A més, suposa el primer compromís ferm que les tres institucions implicades ja hi hauran d'aportar recursos econòmics. Tot i això, encara no s'ha parlat de quins doblers es posaran. La primera tasca que haurà d'emprendre el consorci és nomenar un gerent i elaborar un pla global d'actuació que determini les activitats que es faran durant tot l'any, començant per les excavacions i incloent-hi altres iniciatives de caire cultural o didàctic.

Tant el conseller Pons com la presidenta Munar lamentaren que fins ara s'hagin dedicat pocs recursos a la conservació del patrimoni i que per això no se n'havia pogut treure rendiment. Tots dos apostaren per donar a conèixer aquest patrimoni com a peça clau per estimar-lo. Així relacionaren que el consorci de Pol·lèntia suposa un pas endavant molt important en aquest sentit. El batle, Miquel Ferrer, explicà que el consorci ha de dinamitzar Pol·lèntia i apostà per combinar el turisme amb la cultura.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris