muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
13°

Socialistes de devuit països analitzen la pau i la democràcia a la Mediterrània

Rodríguez Zapatero clausurarà demà la trobada

Socialistes de devuit països "catorze de la Mediterrània i quatre observadors" participen des d'avui a Palma en una reunió del Comitè Mediterrani de la Internacional Socialista (IS), que s'allargarà fins demà i que té com a objectiu potenciar un parteneriat entre els països de la ribera Mediterrània. Reforçar la pau i la democràcia tant al Magrib com al Pròxim Orient són els altres puntals de l'agenda de la trobada, que contindrà una ponència del president del Govern balear, Francesc Antich, i la presència del secretari general del PSOE, José Luís Rodríguez Zapatero, en l'acte de cloenda.

El secretari d'Organització del PSIB i director general de Presidència de l'Executiu autonòmic, Damià Cànovas, va presentar ahir les jornades i va anunciar que l'encontre serà aprofitat pels socialistes illencs per sol·licitar un «observatori permanent» per a temes mediterranis dins de la IS, la secretaria general de la qual exerceix Luis Ayala.

A banda de Zapatero, Ayala i Antich "que farà una ponència sota el títol Insulars, europeus i mediterranis: una visió des de les Illes Balears", acudiran a les jornades prop d'una cinquantena de dirigents socialistes procedents d'Albània, Algèria, Xipre, França, Grècia, Israel, Itàlia, Malta, Marroc, Montenegro, Autoritat Palestina, Tunísia i Turquia. Això pel que fa a països mediterranis. Quant als quatre estats observadors, aquests són Andorra, Bèlgica, Suècia i Àustria.

Raimon Obiols, director del Comitè Mediterrani de la IS, i Trinidad Giménez, secretària de Política Internacional del PSOE, també figuren entre els assistents a l'encontre de Palma, del qual en sortirà un informe sobre les prioritats de la zona en el segle XXI, les migracions entre les riberes sud i nord i la situació dels països mediterranis.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris