muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

El pla director rep una quarantena d'al·legacions, sobretot d'institucions

Després de passar per la Comissió de Política Territorial, podria aprovar-se pel gener

El pla director sectorial de l'energia de les Illes Balears ha rebut una quarantena d'al·legacions durant el seu període d'exposició pública (dos mesos acabats dilluns passat), segons informà ahir a aquest diari la consellera d'Energia i Innovació Tecnològica, Misericòrdia Ramon. De tota manera, el recompte no està tancat perquè encara poden arribar al·legacions enviades per Correus o no registrades directament a la Conselleria, sinó a altres institucions autoritzades.

La consellera declarà que «la majoria de les al·legacions remeses corresponen a institucions i entitats cíviques. També n'hi ha algunes lliurades per particulars, però són les més escasses». Les temàtiques exposades a les al·legacions són diverses. Ramon afirma que «sense haver fet encara un estudi exhaustiu dels escrits, sembla que les crítiques omplen un ventall que va des de denúncies de desenvolupisme, sobretot per part de les entitats ecologistes, a qüestions jurídiques referides a les expropiacions necessàries per instal·lar les línies elèctriques, passant per consideracions en matèria territorial. També es fa referència a un major impuls a les energies renovables».

No obstant això, la consellera destaca que «no tot són crítiques i denúncies, també hi ha al·legacions que exhibeixen el seu acord amb els criteris del pla energètic». Els responsables i tècnics de la Direcció General d'Energia ja s'han posat a la feina d'estudiar les al·legacions presentades i es preveu que, la setmana que ve, aquest departament ja estarà en condicions de fer les primeres valoracions exactes pel que fa al nombre i a les temàtiques.

Ramon indica que «tenim la voluntat de llegir totes les al·legacions i resoldre aquelles que, segons els nostres criteris, es puguin atendre. Així mateix, intentarem dialogar i justificar davant els al·legadors aquells suggeriments que finalment no s'hagin tingut en compte. Cal destacar també que algunes exposicions no són simples indicacions de punts amb els quals s'està o no d'acord, sinó que es limiten a demanar aclariments sobre determinades qüestions».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris