muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

El jutge admet la querella d'UGT per les fuites d'òxid d'etilè a l'Hospital

El sindicat sosté que el centre en coneixia l'existència des del 98 i no hi va fer res

El jutjat número 1 de Manacor ha admès a tràmit la querella presentada per UGT de les Balears contra el gerent de l'Hospital de Manacor, Carlos Ricci, per un suposat delicte contra la salut dels treballadors per la passivitat davant les fuites d'òxid d'etilè a la sala d'estirilització.

El secretari de Sanitat del sindicat, Carlos Moreno, recordà ahir en roda de premsa que el passat mes de gener es varen descobrir fuites d'aquesta substància, que té efectes cancerígens, que suposaren finalment el tancament del servei d'esterilització, la substitució dels equips «caducs» avariats i una multa de cinc milions de pessetes per part de la Conselleria de Treball.

Moreno destacà que existeix constància documental que els serveis de prevenció del centre sanitari coneixien l'existència de fuites d'òxid d'etilè des del 1998, per la qual cosa considera justificada la querella, que també afecta el cap de manteniment de l'hospital, Antonio Perelló.

«La querella es va presentar fa un mes i va ser admesa a tràmit la setmana passada», explicà Moreno, per a qui el procés judicial «és l'única manera que s'arribi al fons del tema i que els treballadors afectats tenguin garanties per si en el futur patissin algun efecte» per la inhalació de la substància cancerígena. Així mateix, el secretari de Sanitat d'UGT a les Illes expressà la seva decepció per la sanció imposada a l'Hospital de Manacor per la Conselleria, de la qual esperava que enviàs els seus informes a la Fiscalia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris