algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Antich demana ajuda al sector turístic per resoldre els problemes de Balears

El Foment de Turisme criticà en el seu sopar anual l'ecotaxa i l'actitut dels polítics

El president del Govern, Francesc Antich, reconegué ahir en el tradicional sopar anual de l'entrega de premis del Foment del Turisme de Mallorca, que «la capacitat de diàleg no pot substituir mau la presa de decisions polítiques d'un Govern», en clara referència a l'impost turístic i altres decisions adoptades pel Pacte de Progrès.

Antich, davant una nutrida representació del món turístic i empresarial balear, indicà que algunes decisions s'han adoptat «com un acte de sobirania per recaptar doblers i invertir-los en el medi ambient per garantir els recursos necessaris que assegurin el benestar i el futur dels ciutadans... És per això, que convit, en nom del Govern, tots els presents, que representen al motor econòmic que impulsa el nostre país, a fer una gran pinya per resoldre els problemes de les Balears».

El president del Fomento, Miquel Vicenç, fou molt crític en la seva intervenció, en la que posà de manifest que per primer cop en set anys «el nostre sector no veu un futur clar, sobretot davant la concentració dels grans grups turístics».

Però si hi hagué un tema, al marge del purament turístic, que suscità la queixa del representant del Foment, aquest va ser el conveni de carreteres, ja «que el Foment considera tècnica, política i jurídicament erroni l'actitud del Govern en denunciar el conveni de carreteres subscrit amb el Govern per l'anterior Executiu balear. La junta del Fomento us demana que se compleixi i es dugi a terme el conveni de carreteres per tenir carreteres adequades al volum del trànsit».

També hi hagué referències a l'impost turístic o ecotaxa, com era d'esperar. Vicenç en el seu discurs la qualificà d'«impost discriminatori que ha produit un desacord absolut entre el Govern y i un sector afectat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris