algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El PP de Cort impedeix amb els seus vots debatre en el ple la neteja

L'equip de Govern votà en contra que s'admetessin les urgències, incloses les seves

L'equip de govern de l'Ajuntament de Palma format pels 15 regidors del PP va impedir ahir amb els seus vots que es discutís en el ple la neteja dels carrers de Palma, tal com reclamava l'oposició, formada per 14 regidors. El fet d'evitar que no s'admetessin les mocions per via d'urgència provocà també que s'ajornassin en el ple altres qüestions plantejades per l'oposició com la problemàtica de la porta de Sant Antoni o la creació d'un nou institut de secundària a Palma. Aquesta decisió va provocar també un fet inusual, ja que temes que entraren per via d'urgència proposats pel PP, com el de sotmetre a informació pública la futura façana marítima de Palma, no fos discutida pels vots en contra dels propis 15 regidors populars.

L'origen d'aquesta decisió s'originà quan el portaveu del PSM, Sebastià Serra, va demanar que una de les urgències referida a la concessió de la gestió i explotació de quinze quioscs destinats a la venda de premsa a la via pública fos retirada per falta de coneixement. Aquest fet va donar peu a la intervenció del batle de Palma per proposar la retirada de la resta d'urgències. Curiosament i amb els vots del 15 regidors del PP es varen retirar totes les urgències, a excepció de la plantejada per Serra, que va quedar finalment sobre la taula per al seu debat també en el proper ple de desembre. La posició dels regidors del PP fou criticada per l'oposició. El portaveu del PSIB, Antoni Roig, va qualificà «d'alcaldada» que Fageda impedís ahir «debatre el pla de xoc de neteja, el problema de la porta de Sant Antoni» i acusà el batle «d'adoptar una postura injusta i prepotent».

Roig afirmà que «si l'única raó de tot això són 15 (vots del PP) i 14 (vots de l'oposició) és un fet bastant lamentable». El portaveu del PSM, Sebastià Serra, qualificà «de xantatge i infantilisme» l'actitud de Cort. «Com volen que votem per urgència la concessió de quinze quioscs destinats a la venda de premsa sense tenir cap informe sobre quines empreses els han condedit l'explotació. És un tema molt important, en què hi ha molts de milions per enmig perquè s'aprovi sense el coneixement de l'oposició».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris