muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

Les grans superfícies podran obrir quatre festes i mitja a l'any

L'amenaça de Pere Sampol d'instaurar un calendari d'obertura comercial en festius que perjudicava clarament les grans superfícies i que incloïa els darrers i els penúltims diumenges de cada mes, menys els d'estiu i els de Nadal, ha donat els seus fruits. Tots els membres del sector arribaren ahir a un acord perquè les tendes puguin obrir quatre festius i mig durant l'any 2001.

El vicepresident del Govern, Pere Sampol, té la facultat d'imposar un calendari d'obertura però, per complir amb la legalitat segons el decret Aznar, s'hi haurien d'haver inclòs nou dates. Aquesta obligació només es podia evitar, tal com ha passat, si el sector turístic arribava a un consens en el nombre de dies i amb les dates. Així, ahir les grans superfícies accediren a limitar el calendari i a canvi obtingueren permís per obrir en dates més propícies per a les seves negociacions. Els comerços podran obrir el 12 d'octubre, tres dies de desembre i mig dia el Dijous Sant.

Així mateix, el nou esborrany de la llei de comerç ha fixat que la superfície màxima per instal·lar-hi un establiment comercial a Palma sigui de 1.300 metres quadrats. Aquest esborrany estableix 250 metres per a nuclis que tenguin menys de 3.000 habitants.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris