algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
12°

El Col·legi d'Advocats oferirà ajuda a les víctimes de qualsevol tipus de delicte

Els casos denunciats a les oficines de Palma són sobretot de violència domèstica

La comarca de Manacor ja disposa des d'avui mateix d'una oficina d'Ajuda a les Víctimes del Delicte, que estarà ubicada a la seu del Col·legi d'Advocats de Manacor, però que atendrà els casos de la comarca del Llevant que formin part del partit judicial d'aquesta localitat.

«Aquest espai pretén ser una porta oberta a totes aquelles persones que han estat víctimes d'algun delicte i no saben quines vies han de seguir per tal de defensar-se'n. En aquest sentit, l'Oficina d'Ajuda a les Víctimes del Delicte, fins ara inexistent a la Part Forana, oferirà una assistència jurídica, psicològica i social a totes les víctimes d'alguna agressió», explicà el conseller de Presidència, Antoni Garcias, que ahir al matí inaugurà aquest nou espai, juntament amb el director general de Relacions Institucionals, Pere Fullana; el secretari general tècnic de la Conselleria de Presidència, Fernando Pozuelo, i el degà del Col·legi d'Advocats, Lorenzo Ros.

L'oficina romandrà oberta al públic els dilluns i els dijous de 9 a 14 hores i també atendrà les consultes per via telefònica. Encara que l'espai oferirà assessorament a les víctimes de tot tipus de delicte, les experiències viscudes fins ara a les tres oficines existents a Palma demostren que la major part de les consultes les realitzen dones i que els delictes denunciats estan majoritàriament relacionats amb la violència domèstica i la llibertat sexual.

No obstant això, segons manifestà el degà del Col·legi d'Advocats, «també s'assessorarà sobre delictes contra el patrimoni, lesions, amenaces o assumptes relacionats amb drets de família i altres temes civils o administratius». Així mateix, aquest servei anirà coordinat amb el departament de Serveis Socials dels diferents ajuntaments, i també amb les forces de seguretat de cada municipi. A més, el Col·legi d'Advocats signarà un conveni amb el Col·legi de Psicòlegs per tal d'oferir una atenció psicològica a aquestes víctimes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris