nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

Joves per la Llengua feren sentir la seva veu a les autoritats de Brussel·les

Aconseguiren que la Comissió de Peticions accepti demanda contra un jutjat de Palma

104282

Els Joves feren sentir ahir la seva veu davant la seu del Parlament Europeu.

TOMEU MARTÍ. Brussel·les.
Una setantena de voluntaris de Joves per la Llengua es presentaren ahir davant el Parlament Europeu i la Comissió Europea per defensar els nostres drets i presentar una queixa sobre la discriminació del català a l'administració de justícia.

A les nou del dematí un grup de portaveus s'entrevistà amb Vitaliano Gemelli, president de la Comissió de Peticions, a qui varen presentar un denúncia sobre la discriminació del català a l'àmbit de la justícia, un fet que ha succeït fa poc a Mallorca quan uns joves no es pogueren expressar en la nostra llengua davant un magistrat.

S'ha de recordar també que aquesta Comissió de Peticions va tenir molt de ressò fa uns mesos quan va rebutjar una petició de l'eurodiputat Alejo Vidal Quadras, en què es defensava la idea que el castellà està discriminat a Catalunya. En aquest sentit, Gemelli va considerar la petició i la va acceptar tramitar.

A les 9.30 el contacte va ser amb Eluned Morgan, presidenta de l'Intergrup de Llengües Minoritàries de la cambra. Una altra trobada va ser una hora més tard amb Cecilia Malström, eurodiputada sueca i membre del grup redactor de la carta de Drets Fonamental, embrió de la futura constitució europea. D'aquesta reunió va sortir la proposta de fer una conferència europea sobre llengües parlades per deu milions de persones, que actualment a Europa comparteixen problemàtiques, però també solucions.

Mentre tot això passava a l'interior de l'edifici, a l'exterior els prop de setanta voluntaris, animats per la xeremia i el tamborino i vestits amb impermeables fets per a l'ocasió, repartien a tots els que passaven, eurodiputats i vistants, díptics que feien referència a la situaciò del català a Mallorca. Paral·lelament sostenien dues pancartes en català i anglès amb el lema «Català , llengua europea-Catalan, european language».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris