algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Dragonera, el nou futur dels mestres d'aixa

L'escola taller del CIM crea aquest bot mallorquí que es comercialitzarà en «kits» desmuntables

Objectiu: crear el futur model de competició per a la vela llatina. Així es va presentar ahir el primer prototip de bot mallorquí del projecte Dragonera, una nau que ha estat construïda per l'escola taller de mestres d'aixa del Consell Insular de Mallorca i que en un futur no gaire llunyà es comercialitzarà en kits d'un preu inferior al mig milió de pessetes entre tots aquells que vulguin disposar d'una embarcació de vela llatina de primer ordre. També hi ha el de «fomentar la pràctica de la navegació amb vela llatina entre els joves i al mateix temps fomentar l'interès per la conservació i restauració del nostre patrimoni marítim».

El vaixell, construït amb unes línies més rectes i amb tauler marí, una eslora de 3'70 metres i 1'50 de mànega, ha vist la llum després de tres mesos de feina per part dels deu alumnes de l'escola taller i es tracta d'un prototip. La segona nau estarà llesta abans de la primavera i les dues seran experimentades per veterans navegants per tal de llimar els petits defectes i introduir les modificacions necessàries abans que es pugui començar la seva comercialització en cadena.

El projecte Dragonera va ser presentat ahir als mitjans de comunicació pe part del conseller de Promoció Econòmica i Ocupació, Bernat Aguiló, que va destacar que «si fomentam l'interès per la vela llatina a tots els nivells, estam creant un mercat laboral molt important per a tots els mestres d'aixa que participen en aquesta escola taller».

Els qui estaven més contents que un gínjol eren els deu alumnes de mestre Jaume Cifre, que ahir pogueren exhibir la nau ja acabada. «Ara tenim ganes de veure'l navegar, però sembla que haurem d'esperar una mica, perquè amb aquestes peces hem de fer la plantilla», explicà el mestre. Els joves admiraven la seva obra d'art i els elogis rebuts els omplien d'orgull. Fins i tot n'hi va haver que no varen dubtar ni un segon a demostrar les seves arts marineres, encara que fos en sec.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris