cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
25°

Comerç obre expedient sancionador a 17 empreses per rebaixes encobertes

Si es confirmaven les infraccions, els afectats podrien ser sancionats amb 100 milions

63952

Les rebaixes encobertes dificulten una valoració precisa del període legal.

La Direcció General de Comerç, durant el període que va de l'1 de gener al 30 d'octubre, ha obert un total de 17 expedients sancionadors a grans superfícies, franquícies i comerços tradicionals, per manca de veracitat en els anuncis de pràctiques promocionals, qualificant indegudament les corresponents vendes o ofertes; o el que és el mateix, per haver fet rebaixes encobertes, la qual cosa suposa un 73'91% del total d'expedients sancionadors iniciats.

Aquesta denúncia es desprèn del resum d'actuacions realitzades durant el seguiment de l'acompliment de la Llei 7/1996, de 15 de gener, d'Ordenació del Comerç Detallista. Durant les inspeccions es varen detectar un total de 43 infraccions, de les quals les rebaixes encobertes en són un 39'56 per cent. Però només 23 han donat lloc a l'inici d'un expedient sancionador, entre les quals s'inclouen els 17 casos de rebaixes encobertes. D'aquests 17 expedients, 13 s'han iniciat a Mallorca, 2 a Menorca i 2 a Eivissa. Tots ells han estat notificats i actualment la Direcció General de Comerç està estudiant les al·legacions presentades pels implicats per després poder donar una resposta definitiva.

La directora general de Comerç de la Conselleria d'Economia, Comerç i Indústria, Antònia Allés va analitzar les repercussions d'aquesta pràctica il·legal i afirmà que «les rebaixes encobertes han impedit que es pogués fer una valoració realment adequada d'allò que hagués passat realment en rebaixes. L'obertura d'aquests 17 expedients ha enrarit l'ambient entre els comerciants i no ens ha permès, per ara, treure conclusions sobre si la temporada de rebaixes ha estat bona o no.

En aquests moments, la llei de comerç de 1996 preveu sancions d'advertències de fins a 500.000 pessetes per a les infraccions greus, sancions de 500.000 a 2'5 milions per a les infraccions greus i sancions de 2'5 milions a 100 milions per a les infraccions molt greus. Antònia Allés va opinar que aquestes rebaixes encobertes podrien constituir «una infracció molt greu, però no en prendrem cap determinació fins que no haguem estudiat les al·legacions dins el procés sancionador».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris