cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
22°

Medi Ambient reconeix que «serà molt difícil» contractar pagesos per netejar boscs

La consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, va reconèixer ahir que la proposta en estudi i llançada fa uns dies per aquesta Conselleria de contractar pagesos o donar-los subvencions perquè es dediquin a la neteja de boscs a canvi de veure augmentades les seves rendes «és dificil que es pugui tirar endavant per la falta de treballadors del camp».

La consellera va fer aquestes declaracions després que tant el portaveu d'Unió de Pagesos, Joan Mas, com el d'Asaja, (abans Federació Agrícola Ramadera Balear), Fernando Dameto, expressassin a Diari de Balears els seus dubtes sobre la viabilitat d'aquest projecte.

La Conselleria de Medi Ambient anuncià aquesta proposta dijous passat, durant la presentació del balanç de la campanya contra incendis d'aquest estiu. La intenció era proposar als pagesos que realitzassin durant el temps que estan inactius tasques relacionades amb la prevenció d'incendis, sempre que es tingués el consens dels pagesos.

En aquest sentit, Rosselló indicà que la proposta de la Conselleria continua en vigor, però reconegué que davant les dificultats de temps dels pagesos «només es posarà en marxa en un sector reduït de la pagesia». Pel que fa al tipus de contractacions, la consellera indicà que «nosaltres no hem fet contractes amb els pagesos, perquè no ho podem fer, però sí que mirarem d'establir convenis forestals amb les cooperatives agrícoles interessades, com és ara la d'Artà», expressà la titular de Medi Ambient del Govern balear.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris