nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 18°
15°

Les DOT redueixen el creixement urbà previst de 10 a 2 hectàrees

El Consistori tem que la pressió es traslladi als terrenys rústics

Les Directrius d'Ordenació del Territori (DOT) elaborades pel Govern de les Illes Balears obliguen l'Ajuntament de Montuïri a reduir el creixement urbanístic al tres per cent de la població mentre el consistori en preveia el 20 per cent.

Aquest tres per cent suposa per a Montuïri el fet de poder construir en uns 21.000 metres quadrats (2'1 hectàrees) quan la previsió de l'Ajuntament sobre el creixement urbanístic era d'uns 100.000 metres quadrats (10 hectàrees).

Gabriel Matas (PP), batle de Montuïri ha mostrat el seu descontentament enfront d'aquesta modificació que provoca la proliferacio de construccions en sòl rústic. La gent quan veu que hi ha tants problemes a l'hora de poder construir un habitatge al nucli urbà es decanta per fer-lo a fora vila».

Matas considera que amb aquesta mesura, «és molt difícil protegir el sòl rústic ja que hi ha la tendència de construir habitatges per cada 15.000 metres quadrats.

Així mateix, les obres en sòl rústic són més difícils de controlar mentre que si se pot construir en sòl urbà sempre és molt més fàcil si es comet alguna infracció».

Gabriel Matas creu que és «ridícul que un poble tan petit com Montuïri tengui les mateixes normes que un municipi tan gran com Calvià, atès que no és el mateix el creixement del tres per cent a Montuïri que es tradueix en una mica més d'una quarterada, mentre que a Calvià són cents de milers de metres».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris