nubes rotas
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

El Ministeri avança 100 milions com a compensació per les ovelles sacrificades

El conseller Morro també demana a Arias Cañete ajudes per a la comercialització

El Ministeri d'Agricultura i Pesca del Govern de Madrid avançarà 100 milions de pessetes per indemnitzar els ramaders del malaurat sector oví pels sacrificis que s'han hagut d'executar amb motiu de l'epidèmia de la llengua blava que assetja les Balears des de finals del mes de setembre. Aquesta ajuda econòmica destinada als perjudicis dels pagesos afectats per la llengua blava ha estat adoptada pel ministre d'Agricultura Miguel Arias Cañete després d'haver mantingut una reunió, ahir matí, amb el conseller d'Agricultura del Govern de les Illes Balears, Mateu Morro.

El ministre Arias Cañete s'ha compromès davant els membres de la Conferència Sectorial d'Agricultura, integrada pels consellers del ram de les diferents comunitats autònomes, a lliurar un total de 100 milions de pessetes destinats a indemnitzar els ramaders d'oví pels sacrificis d'aquest bestiar. En el decurs de l'entrevista que han mantingut el ministre Arias Cañete i el conseller d'Agricultura, a la qual també ha assistit la consellera d'Agricultura del Consell de Menorca, Ester Riudavets, el conseller Morro ha sol·licitat la col·laboració del Ministeri d'Agricultura tant pel que fa a les mesures de comercialització de la carn d'oví o de boví que pensa dur a terme l'Executiu Autonòmic, com també a les accions de suport als productors ramaders afectats.

El Ministeri haurà de preparar, a partir d'ara, la normativa corresponent per tal de fixar i concretar les quanties, com també d'establir les condicions en les quals es produirà l'accés a aquestes ajudes. Encara que no s'han comptabilitzat les xifres exactes de pèrdues econòmiques que ha provocat la llengua blava, es preveu que seran milionàries per als pagesos tenint en compte que en alguns casos, s'han perdut més del 50 per cent del ramat. En moltes ocasions, alguns ramaders han afirmat que hauran de començar de zero per arribar a tenir un ramat d'ovelles com els que tenien abans de declarar-se el començament epidèmic.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris