nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

Un ambiciós projecte d'ecomuseu vol convertir els molins en font d'ingressos

L'Ajuntament començarà per transformar el molí d'en Ballester en botiga de productes autòctons

El pas del temps ha deixat la seva inconfusible petjada sobre alguns dels molins que caracteritzen la geografia irregular de municipi de Montuïri. Avui, aquells molins que un temps foren estris indispensables de la vida quotidiana dels montuïrers han quedat oblidats de la memòria col·lectiva i molts d'ells presenten un estat ruïnós.

Ara, sembla que ha arribat un alè d'esperança per a aquest conjunt patrimonial sovint tan malmès. En aquest sentit, els molins de Montuïri passaran a ser els protagonistes d'un projecte ambiciós gràcies a la posada en funcionament d'un ecomuseu. Amb aquesta iniciativa, l'Ajuntament de Montuïri ha vist en els seus emblemes patrimonials una font d'ingressos essencial basada en el turisme alternatiu.

No en va, una de les primeres actuacions que pretén realitzar el Consistori montuïrer va encaminada a convertir el molí d'en Ballester en una botiga de productes autòctons que serà gestionada per la cooperativa agrícola de Montuïri. A un dels espais del molí d'en Ballester també es muntarà una exposició museogràfica. El molí d'en Ballester s'ubica en una zona estratègica per atreure els visitants, a l'entrada principal dels pobles des de la rotonda de la carretera de Palma.

«Aquesta exposició que es muntarà en el molí d'en Ballester pretén donar a conèixer, a través del suport visual de cintes de vídeo, tot el procediment que es duia a terme antigament per elaborar la farina», ha explicat el batle de l'Ajuntament de Montuïri, Gabriel Matas (PP). El document gràfic mostrarà les diferents fases d'elaboració, coma ara, la recol·lecció del blat, passant pel procés de moldre el gra i finalment, l'elaboració del pa com a producte final.

Amb la finalitat de dur a terme aquest projecte, l'Ajuntament de Montuïri ha sol·licitat, a través de la Conselleria de Turisme, una subvenció de cinquanta milions de pessetes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris