cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

Les agències vinculen l'euro amb la caigua de la demanda turística a destinacions llunyanes

Les agències de viatges vinculen la caiguda de l'euro i l'elevat cost dels carburants a una eventual reducció de la demanda de destinacions llunyanes, fora de la zona euro, per part dels residents a les Balears. Almenys així es va confirmar des de les Agències de Viatges de les Balears (Aviba) i des de Viajes Halcón a Diari de Balears.

L'euro ha caigut quasi un 29 per cent respecte de la moneda dels Estats Units, que és també la d'influència de la major part de països asiàtics, i llatinoamericans i el preu del petroli quasi s'ha duplicat en aquest temps. Paral·lelament, l'altra moneda internacional molt influent per a l'economia de les Balears, la lliura esterlina, també ha registrat una gran revaloració respecte de l'euro, i per tant respecte de la pesseta.

Segons Víctor Fernández, president d'Aviba, «tot i que el ciutadà de les Balears és un bon turista i prefereix no fer vacances que fer-ne amb els doblers comptats, si no arriba al que s'ha planificat gastar (per l'encariment del dòlar o del petroli, que incrementa el preu del viatge), llavors retalla el viatge. En aquesta mesura sí que afecten aquestes variants i hi influeix la caiguda de l'euro».

Pel president d'Aviba, una dificultat important és «l'encariment del transport (arran de l'augment del preu dels carburants), ja que és allò que més afecta el preu final del viatge». De tota manera, Fernández confia en «l'excel·lent temporada que hi ha hagut a les Balears» perquè els ciutadans es decideixin a destinar més doblers a les seves vacances.

Per la seva part, per Graciano Palomo, portaveu del grup Globalia, que engloba Air Europa, Viajes Halcón i altres empreses «la repercussió en les destinacions és molt gran», ja que «s'ha notat. Es veu que els clients opten per la zona euro, sobretot per a vacances a Espanya, i cau la demanda de destinacions com el Carib o els Estats Units».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris