tormenta
  • Màx: 17°
  • Mín: 15°
19°

Cauen les vendes de productes per les crisis de l'euro i del petroli

El consum privat travessa en l'actualitat un lleuger procés de desacceleració

86170

Les grans superfícies veuen com baixen les seves vendes.

Les constants pujades del preu del petroli, amb la progressiva debilitat de l'euro davant el dòlar, continuen generant una espiral d'efectes negatius per a les butxaques dels ciutadans i indirectament sobre les grans superfícies comercials, ja que provoquen un procés de desacceleració del consum.

El secretari general de l'Associació nacional d'empreses de distribució de mercaderies a les grans superfícies comercials (Anged), Fernando Olascoaga, apuntà que «es comencen a patir els efectes d'una recessió en el consum privat. Les xifres de consum han davallat en els darrers mesos a causa principalment de l'augment dels tipus d'interès bancari i el conseqüent augment de les hipoteques».

Olascoaga preveu que l'actual situació tornarà a estabilitzar-se en el mes de desembre, amb motiu de les festes nadalenques, i aventurà que «l'any 2000 es tancarà amb un increment del consum del 3'5%, un percentatge similar amb el qual finalitzà l'any passat. Aquest fet és significatiu, ja que és la primera vegada en els darrers vuit anys que el percentatge es manté i no augmenta».

Per la seva banda, el portaveu de la gran superfície comercial Alcampo, Àlvaro Bordás, confirmà els fets apuntats per Olascoaga en assegurar que «els nostres centres comercials han experimentat una desacceleració en les seves vendes a partir del mes d'octubre, però esperam que la situació es normalitzi aviat».

El director general de la Distribuïdora Mercat, que dóna subministrament a la cadena de supermercats SYP, Xisco Orell, també reconegué que la pujada de les benzines i la caiguda lliure que experimenta l'euro ha provocat «una frenada important» des de principis d'octubre i les vendes «van considerablement pitjor que l'any passat, igual que les estadístiques de venda per metre quadrat també són inferiors a les enregistrades durant l'any 1999.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris