lluvia ligera
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

L'Insalud no preveu obrir una unitat de salut mental a Manacor

Només quatre especialistes atenen més de cinc mil casos anuals

L'Insalud no preveu obrir la unitat de malalts mentals de l'Hospital de Manacor. Aquesta unitat destinada als malalts psiquiàtrics s'hauria d'haver posat en funcionament en el moment en el qual s'obrí l'hospital. Cal recordar que la consellera de Sanitat, Aina Salom, durant una visita que realirzà als centres sanitaris del municipi manacorí, es va comprometre a pressionar Insalud perquè obrís com més prest millor aquesta unitat.

Hem de recordar que aquesta setmana Salom va mantenir una reunió amb l'Insalud i uns dels temes que es varen tractar va ser el de l'obertura de la unitat mental de Manacor, «ens van dir que de moment no preveien aquesta possibilitat i que tal vegada mirarien de arreglar-la millorant el servei que es dóna als altres centres».

Per altra banda, s'ha de recordar que diferents associacions de familiars de malalts mentals de la comarca, entre elles l'Associació Estel de Llevant de Manacor, ha reivindicat l'obertura de la unitat perquè entre altres coses, «a la comarca hi ha molta gent que necessita ser ingressada i ara per ara han d'anar als centres de Palma amb tots els inconvenients que aquest fet comporta.

És necessari dir que segons l'associació, l'àrea de salut mental de la comarca està totalment saturada i només dos metges atenen més de cinc mil pacients cada any, nombre que creix més d'un miler de casos anualment. Per això, Estel de Llevant, també demana que augmenti la dotació de personal especialitzat en aquest tipus de trastorns psicològics.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris