nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
18°

El renou mesurat a dues cases veïnes de la cimentera supera els màxims permesos

L'informe sobre el mesuratge dels nivells de renou ambient realitzats als voltants de la fàbrica de Valenciana de Cementos a Lloseta mostren que, a dos dels habitatges analitzats, els valors nocturns registrats quan la fàbrica està en funcionament són «incorrectes», ja que la diferència entre els mesuraments realitzats amb la cimentera oberta i tancada supera les màximes permeses per llei.

La idea de dur a terme aquesta anàlisi, aprofitant que la fàbrica tenia prevista una aturada total el dia 19 de setembre per col·locar un filtre, va sorgir de l'Ajuntament amb l'objectiu de mesurar el nivell de renou ambient existent als voltants de la fàbrica quan aquesta no funcionava, per tal de comparar-los amb els renous quan aquesta funciona.

Aquestes mesures es varen dur a terme entre les 9 i les 15 hores, i les 22 i 24 hores, segons l'establert en el decret per a la protecció del Medi Ambient contra la contaminació per l'emissió de renous i vibracions. Les mesures no es varen dur a terme des de dins de les cases perquè a algunes no hi havia ningú i en altres els propietaris no varen voler que els tècnics hi entrassin. A partir d'ara, veïns afectats i la fàbrica tenen 15 dies per tal de presentar al·legacions.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris