cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

La ministra Villalobos visità Son Llàtzer i ignorà el Consolat

L'acte es produí un dia després que fos acordada la cogestió entre ambdues institucions

La ministra de Sanitat, Celia Villalobos, visità ahir les obres inacabades de l'hospital comarcal de Son Llàtzer, acompanyada pel ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, i alts càrrecs de l'Insalud, a més de la delegada del Govern central a les Balears, Catalina Cirer. Just vint-i-quatre hores després que fos acordada la cogestió d'aquest establiment sanitari entre el Govern central i l'Executiu autonòmic "amb un protocol que s'havia de signar en les pròximes hores", Villalobos es presentà al centre sense convidar cap membre del Consolat de Mar, tot i que la consellera de Sanitat, Aina Salom, havia expressat repetidament el seu desig per conèixer l'estat d'aquestes obres.

La ministra explicà l'absència dels representants autonòmics per la gestió del centre: «L'hospital és d'Insalud, el paga l'Insalud.» Però afegí: «No creim que ningú s'ofengui». La consellera de Sanitat "la qual es trobava al poble de Sant Joan, signant un conveni amb la Batlia per a l'adaptació i la reforma del centre de salut local" declinà fer qualsevol casta de declaracions respecte de la visita «sorpresa» de Villalobos. La ministra incrementà l'abast de la seva estada a les Illes visitant l'hospital de referència a les Balears, Son Dureta.

Abans, en una breu atenció als mitjans de comunicació, considerà normal el retard en les obres de Son Llàtzer, la malaguenya recordà que «Celia Villalobos, que abans de ser ministra ha estat batlessa, sap allò que dura una obra i, per tant, estrenyerà una mica els perns» de la concessionària (Fomento de Construcciones y Contratas, la mateixa empresa responsable de la reforma de Son Dureta) perquè l'hospital s'obri el pròxim estiu.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris