nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
22°

La Unió de Consumidors insta els balears a no anar a les benzineries

Cepsa se suma a Repsol i també apuja els preus entre tres i quatre pessetes

95124

Els consumidors exigeixen al Govern que freni la «intolerable» pujada del combustible».

T. Ayuga.

El menorquí José Reguera, president de la Unió de Consumidors de les Illes Balears-UCE, va instar ahir la societat a «boicotejar les benzineries durant un mes» com a mesura de protesta per «les pujades indiscriminades del combustible». Reguera afirma que si continua pujant la benzina, «el millor que podem fer és no treure el cotxe al carrer si no volem seguir perdent doblers». La UCE qualificà de «desmesurada i inadmissible» la pujada d'ahir dels carburants d'entre 4 i 5 pessetes per part de les companyies petrolieres i reclamà al Govern central la «baixada d'imposts d'hidrocarburs».

Reguera considera que les mesures adoptades fins ara pel Govern «són del tot ineficaces», i titllà l'Administració «d'ignorar els consumidors, que són els més perjudicats ja que aquesta situació fa perillar l'economia de les famílies». Així mateix la UCE va exigir al Govern espanyol «que expliqui amb arguments sòlids perquè puja tant el carburant i titllà de farsa els arguments del Govern que el motiu de la pujada és a causa dels mercats internacionals. Per Reguera, «els preus pugen per la voracitat de les petrolieres i per la inacció del Govern».

La UCE, però, no va ser l'única a protestar. Tots els sectors professionals de les Balears, transportistes, pescadors i pagesos mostraren ahir també la seva indignació per la pujada del gasoil i criticaren durament la política del Govern d'Aznar. Les barques de bou i del sector de l'encerclament de les confraries de Palma, Sóller i Andratx no sortiren ahir a pescar com a mesura de protesta «per la negativa del ministre Arias Cañete de rebre els seus representats per cercar una solucio al tema del combustible». La Unió de Pagesos reiterà que no descarten mobilitzar-se en novembre si el Govern no canvia de parer.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris