nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

Els comerciants mallorquins valoren de forma negativa les rebaixes d'estiu

Per segon any consecutiu baixen les vendes i demanen un canvi de dates

Les conclusions de l'estudi realitzat per la Federació d'Empresaris de Comerç de les Balears (Afedeco), sobre els resultats de les vendes en el període de rebaixes d'estiu d'enguany, indiquen que a Mallorca les rebaixes han anat malament en percentatges importants i superiors als de l'any passat i per segon any consecutiu el volum de vendes ha descendit.

Els resultats globals del mostreig aleatori estratificat realitzat sobre 450 comerços de les Balears per Afedeco evidencien que el volum de vendes ha estat inferior al de l'any passat en un 44'2% dels comerços, mentre que només en un 12'9% dels casos han superat les vendes del 1999.

Per contra, a Menorca i a Eivissa els percentatges han estat positius i els comerciants, en general, estan satisfets amb l'evolució de les rebaixes. A Menorca un 65% dels comerciants afirmen que han venut més que l'any passat, mentre que a Eivissa aquest percentatge se situa en el 55%. Pel que fa a Palma i a la Part Forana, el percentatge de comerciants que afirmen que han venut igual o més que l'any passat és del 51%, mentre que el 1999 aquest percentatge era del 78%.

El president d'Afedeco, Pau Bellifante, apuntà que la causa principal d'aquesta davallada de les vendes podria ser «les rebaixes o les ofertes encobertes de les grans superfícies o franquícies. Si aquestes no acaten les decisions de la Conselleria, això no pot acabar bé, i més si la Conselleria no té les armes suficients per fer observar el compliment de les normes. Ara, més que mai, és necessari aprovar una llei de comerç balear consensuada per a tots, ja que la legislació actual té llacunes que permeten a les grans superfícies botar-se les normes quan els convé a canvi de sancions ridícules. La nova normativa hauria d'imposar més control».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris