nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

L'escola rural de Sa Murtera serà la primera casa de colònies del Llevant

El Consistori i la Conselleria de Benestar Social rehabilitaran el recinte

L'escola rural de Sa Murtera, un edifici ubicat en aquesta finca rústica del municipi de Manacor, passarà a convertir-se en la primera casa de colònies de la comarca del Llevant. Així mateix, Sa Murtera també esdevindrà un focus de dinamització juvenil de caire sociocultural.

La conversió de l'espai de Sa Murtera en el primer casal receptor d'activitats d'esplai del Llevant ha estat possible gràcies a la signatura d'un conveni de col·laboració entre la Xarxa d'Instal·lacions de les Illes Balears (XIB) de la Conselleria de Benestar Social i l'Ajuntament de Manacor. Aquest conveni fou signat, ahir, per la consellera de Benestar Social, Fernanda Caro, i el batle de l'Ajuntament de Manacor, Miquel Riera (ALM-UM).

L'escola rural de Manacor serà objecte d'una rehabilitació integral que se centrarà, sobretot, a adobar les teulades de la coberta de l'immoble, ja que es troben en mal estat de conservació. «La restauració de Sa Murtera permetrà que l'escola rural recobri el seu important valor dins el patrimoni arquitectònic i artístic de la ruralia mallorquina», explica la consellera de Benestar Social, Fernanda Caro.

Mitjançant aquest conveni, Benestar Social invertirà devers cinc milions en l'equipament del mobiliari de Sa Murtera, mentre que l'Ajuntament de Manacor posarà onze milions per adobar-ne la teulada, així com també per recuperar l'estat original de la façana.

La quota fixada per a la utilització de l'escola serà de 1.000 pessetes per persona i dia. A partir d'ara, serà la XIB que passarà a gestionar les instal·lacions de Sa Murtera. La XIB portarà el control i les reserves dels grups interessats, donant prioritat als de Manacor, que tindran un 10 per cent de descompte del preu d'entrada.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris