cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
22°

Repartits tres mil peixos per posar fi al moscard de la llengua blava

Les gambúsies són distribuïdes a estanys, safareigs, depuradores i basses

La Conselleria de Medi Ambient du a terme una campanya contra el moscard que transmet el virus de la llengua blava a les ovelles. Aquesta campanya se centra en el fet que les gambúsies, uns peixos que viuen a l'Albufera, s'alimenten de les larves dels moscards. Per això s'han distribuït tres mil gambúsies a diferents estanys, safareigs, depuradores i basses naturals, des d'Artà fins a Llucmajor.

Segons ha informat la Conselleria, fa una setmana que es va posar en marxa aquesta estratègia i encara no hi ha resultats tangibles de l'experiència, però s'està fent un control sobre el nombre de larves per litre d'aigua. Medi Ambient ha dit també que cal agrair l'interès dels ajuntaments dels diferents municipis afectats que en tot moment han col·laborat sobretot a l'hora de trobar els punts més estratègics i indicats on dipositar les gambúsies.

Per la seva banda, hi ha hagut ramaders que van aplicar el sistema de les basses però d'una manerar totalment diferent d'així com ho fa la Conselleria, segons va explicar Antoni Moll, ramader de la finca s'Ametllerar «ja a principis de setembre nosaltres instal·làrem una espècie de safareig pel qual les ovelles es veuen obligades a passar quan surten del sestador. Amb l'aigua d'aquesta pica hi mesclàrem insecticides de manera que l'animal queda totalment untat».

El ramader va explicar que el que ells dugueren a terme, «era per lluitar contra la mosca que sempre envolta l'ovella, ara veim que també ens ha anat bé per allunyar el moscard de la llengua blava, ja que nosaltres no hem tingut cap baixa per aquesta malaltia i pensam que tal vegada el fet que les ovelles estiguessin untades ha ajudat bastant».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris