cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
17°

L'antiga estació de tren es convertirà en una central de tot el transport públic

La inversió, que arriba als 240 milions, també inclou la recuperació de l'entorn

Els ciutadans de Manacor podran comptar, en el termini d'un any, amb una estació central de transport públic que s'instal·larà als antics edificis de l'estació de la ciutat. La Conselleria de Transports del Govern balear té previst iniciar les obres de rehabilitació de l'immoble de l'estació, així com la reordenació d'aquest entorn el proper mes de setembre.

El projecte de rehabilitació de l'estació de l'antic ferrocarril de Manacor, que té un pressupost total de 239.704.711 milions de pessetes, preveu la concentració de les parades dels diferents transports públics de la ciutat. L'estació no només inclourà el tren, sinó que també contemplarà la inclusió de les parades de l'autobús regular i també dels taxis.

«La intenció de la rehabilitació de l'estació és treure el màxim rendiment de l'edifici, amb la qual cosa, la planta noble es destinarà a la venda de bitllets pels trajectes de tren i de bus, així com les dependències d'espera. El primer pis serà per a usos múltiples de caire cultural», explicà el conseller d'Obres Públiques, Habitatge i Transports, Joan Antoni Ferrer, que ahir anà fins a l'Ajuntament de Manacor per donar a conèixer el projecte.

Iniciar la rehabilitació d'un patrimoni, com és el de les estacions, en deplorable estat de conservació; donar resposta a una reivindicació històrica dels manacorins; recuperar amb finalitats ferroviàries, mediambientals i turístiques una línia ferroviària amb l'ús suspès, sense cap activitat social i contaminat per fems, són alguns dels principals objectius de la reforma de l'estació.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris