algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

Cascos no pagarà desdoblaments de carreteres perquè els veu insegurs

El ministre de Foment atacà en el Senat l'acord antiautopistes del Govern balear

98600

Les Balears viuen una saturació contínua en les carreteres.

E.P./ El ministre de Foment, Francisco Àlvarez Cascos, assenyalà ahir en el ple del Senat que el seu Ministeri «no està disposat a finançar una xarxa de carreteres més insegura i de menor qualitat que la recollida en el conveni firmat per Madrid amb l'anterior Govern de les Balears del PP presidit per Jaume Matas, ja que opina que això «va en contra dels interessos» de les Balears. Aquest conveni representava una inversió per a carreteres de devers cent mil milions de pessetes, dels quals la meitat serien pagades per Madrid.

Cascos contestà així la pregunta formulada pel senador Manuel Cámara, del Grup Parlamentari Mixt i membre d'Esquerra Unida, en la qual instava l'Executiu a explicar la seva disposició per negociar les modificacions necessàries del conveni de carreteres subscrit el 21 de gener de 1998 amb el Govern de les Balears perquè els recursos econòmics puguin ser emprats segons els criteris de millora de la xarxa viària acordats per la majoria política de la Comunitat Autònoma.

Al respecte, el ministre de Foment recordà que en aquest conveni es va acordar la concessió de recursos de l'Estat per a la construcció d'autopistes i no «de desdoblaments i carreteres menors com pretén la Comunitat», i instà el Govern de les Balears, «atès que pretén construir una carretera més insegura» que la recollida en el conveni, «a finançar-la amb els seus propis recursos». Cascos va assenyalar que el Govern balear té la competència exclusiva de carreteres en la seva pròpia Comunitat i que «per tant, no ha de demanar res a Foment».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris