cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

Cort posa en perill el parc Bit en ordenar la suspensió d'unes obres

El Govern, gestor de l'àrea tecnològica, diu que «sembla una cacicada»

63006

Cort afirma que les obres envaeixen un camí públic.

J. Torres.

L'Ajuntament de Palma va comunicar ahir un acord de la comissió de govern de dilluns que requereix al parc tecnològic de Son Espanyol parc Bit, que reobri el camí de Can Canet, que esbuqui «qualsevol instal·lació realitzada que pugui pertorbar l'ús públic del camí esmentat» i que s'abstengui «de realitzar en el futur qualsevol actuació contrària al caràcter públic del camí de Can Canet». Això suposaria, segons el conseller delegat del parc Bit, Feliu Morey, «la paralització del projecte, ja que dins aquest àrea hi ha el 90 per cent dels futurs aparcaments del polígon, les instal·lacions d'eliminació de residus i el punt d'energia».

El parc havia d'acollir nombroses empreses tecnològiques, i entre d'altres «Prodigios», un futur portal d'internet amb participació de Sol Meliá, Banco Santander Central Hispano, l'editorial Planeta. A més, dilluns es va anunciar que comptaria amb la participació multimilionària del gegant d'internet dels Estats Units American Online. Precisament, aquesta empresa, emplaçada al parc Bit, havia de crear «cinc-cents llocs de feina altament qualificats», segons paraules del president del Govern balear, Francesc Antich, pronunciades en el Debat de Política Autonòmica de la passada setmana.

A més, la Comissió de Govern de l'Ajuntament de Palma ordenà la Policia Local que procedeixi a la vigilància del compliment d'aquestes mesures i notificar la decisió a l'Associació de Veïns de Son Espanyol. Precisament va ser aquesta associació qui, d'ençà que es varen iniciar les obres del parc Bit, ara fa un any, ha demanat la reobertura del camí, que segons aquesta entitat, enllaça amb Esporles, Bunyola i llocs naturals d'alt interès. De fet, l'associació havia posat una denúncia en els jutjats de Palma a principi de mes demanant la reobertura i l'ús públic del camí.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris