cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

Les pluges d'octubre han reduït el dèficit d'aigua anual al 34 per cent

Fins fa molt poc aquest índex estava situat en quasi el 50 per cent

Les pluges caigudes durant el mes d'octubre, especialment els darrers dos dies, han reduït de manera important el dèficit d'aigua que pateixen enguany les Illes Balears. A final de setembre el dèficit encara era d'un 47 per cent, mentre que ahir es va situar en un 34 per cent, que tot i això encara continua sent un dèficit preocupant. A final de març el dèficit d'aigua va arribar a situar-se en el 54 per cent del que es consideraria un any normal.

Aquesta davallada ha estat causada per les contínues precipitacions que han caigut a les Balears, especialment a la serra de Tramuntana. A Lluc, per exemple, varen caure ahir més de 61 litres per metre quadrat, a Sóller 24 i a Pollença 15 litres. El Centre Meteorològic preveu més pluja almenys fins dijous. La zona on s'han notat més les precipitacions ha estat Lluc. En el monestir s'han recollit en menys d'un mes 241 litres, fet que suposa que han plogut 100 litres més respecte d'un octubre normal.

També varen arribar ahir bones notícies quant als embassaments, gràcies a aquestes darreres pluges. Segons les dades oferides per Emaya, els embassaments de Mallorca se situaven ahir en el 13 per cent de la seva capacitat, mentre que el setembre es trobaven en un 3'5 per cent.

Del començament de mes ençà s'han recollit en els embassaments 315 litres per metre quadrat, mentre que l'any passat en tot l'octubre se'n recolliren 47'50. El 1999 plogué als embassaments un total de 908 litres, mentre que els primers quasi 10 mesos d'enguany ja se n'hi han recollits 806. En aquest sentit, Maria Crespo, presidenta d'Emaya, es va mostrar optimista i opina que si continua plovent, almenys aquests dies, és molt probable que se superi aquesta xifra en acabar l'any.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris