cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

Els Governs d'Antic i de Pujol preparen la seva primera cimera

Tindrà lloc a finals de novembre amb el finançament autonòmic com a teló de fons

Els governs de la Generalitat de Catalunya i de les Illes Balears reprendran a finals de novembre que ve les cimeres que des del temps de Gabriel Cañellas se celebren per tractar temes d'interès comú i establir convenis de col·laboració. L'agenda del president Antich preveu com a dates possibles, pendents de confirmació oficial, els dies 28 i 29 del mes que ve.

Aquesta serà la primera trobada bilateral del gabinet del veterà president català amb el de l'Executiu del Pacte de Progrés i, per aquest motiu, aixeca més espectatives que en ocasions anteriors. Hi ha el cas que en la primera audiència que Jordi Pujol concedí al cap de l'Executiu autonòmic illenc manifestà que «amb el Govern de Francesc Antich la col·laboració podrà ser més estreta, més intensa i més operativa en alguns aspectes», tot i que assegurà no tenir «cap queixa» dels Governs anteriors».

Precisament el darrer encontre bilateral tingué lloc a la finca de Mongofre Nou (Menorca), els darrers mesos del mandat de Jaume Matas i amb el conflicte amb l'Obra Cultural Balear com a teló de fons. D'allà sortí un protocol d'intencions per a la cessió al Govern balear del senyal televisiu de la Corporació Catalana de Radiotelevisió, que, hores d'ara, no s'ha desenvolupat. Les circumstàncies han canviat. La Generalitat ha privatitzat el Centre de Telecomunicacions i l'empresa resultant, a través d'un lloguer a Voltor, s'ha fet càrrec de la difusió del senyal televisiu a Mallorca. Per tant, la qüestió, tornarà a ser damunt la taula.

Altres qüestions que segurament abordaran els dos gabinets seran el del finançament autonòmic, la privatització dels aeroports, les relacions culturals i la normalització lingüística. En ocasió del seu primer encontre amb Pujol, Francesc Antich digué que per al Govern de les Illes Balears seria molt interessant aprofitar l'experiència catalana per a la resolució de problemàtiques com la de la gestió dels residus i la de l'aigua.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris