nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
19°

El pressupost de l'Ajuntament puja fins a 55.000 milions i esdevé «el més social»

Les expropiacions de la Falca Verda seran un dels projectes estrella del proper any

El batle de Palma, Joan Fageda, i els regidors de l'equip de govern de l'Ajuntament manejaran més de 55.000 milions de pessetes durant l'any 2001, un 19% més que durant l'any passat. El batle va ser l'encarregat de presentar ahir els pressuposts del Consistori, una previsió d'inversió encaminada a aconseguir una ciutat on els seus habitants tenguin el màxim protagonisme.

De fet, quatre són els grans eixos que Fageda esgrimí per justificar els moviments financers del proper exercici: les expropiacions de la Falca Verda; la millora del transport públic, el trànsit i el tancament del centre històric; la recuperació de la primera línia de la ciutat; i la potenciació de la vida ciutadana, de la cultura i de la lluita en matèria d'acció social.

És a dir, Fageda pretén convertir la ciutat en un espai on els seus habitants en siguin els màxims protagonistes, «sense oblidar els projectes de rehabilitació i la construcció de nous habitatges, destinats molt especialment a aconseguir que els nostres joves puguin viure a la ciutat».

Però el fet que més enorgulleix el batle de les tres majories absolutes és el fet que enguany «els ingressos del pressupost s'aconseguiran sense augmentar la pressió fiscal al ciutadà». De fet, els imposts directes de Cort (l'Impost sobre Béns Immobles, Impost d'Activitats Econòmiques i l'Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica) no incrementarn en cap cas els seus preus per sobre de l'IPC, i moltes de vegades els increments se situaran per davall d'aquesta xifra.

En línies generals s'ha de destacar que el pressupost propi de l'Ajuntament passa dels 30.465 milions de pessetes als 36.890 milions de l'any que ve. El departament que pateix un augment més important és el d'Urbanisme i Habitatge, que gestionarà 5.864 milions, que ha crescut un 273% respecte del 2000. Hem de tenir en compte que aquest increment ve provocat perquè la partida d'adquisicions i expropiacions és inclosa en aquest departament, comandat políticament per Rafel Vidal, amb la qual cosa el pagament dels 4.000 milions de la Falca Verda es faran amb càrrec a aquesta partida.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris