cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

El boom de la construcció deixa 852 milions extres a les arques municipals

Els òrgans de Madrid també aportaran un 15'25 per cent més de doblers que enguany

D'on surten els doblers que es gastarà Cort l'any que ve? Segur que aquesta és la pregunta que molts de vosaltres us estau fent, i més en saber que el pressupost ha augmentat 6.425 milions de pessetes. Doncs és molt senzill: principalment de l'augment dels padrons, de l'augment d'activitat del sector de la construcció i d'una major aportació estatal.

Anem a pams. Els imposts directes deixaran a les arques municipals un total de 14.559 milions de pessetes, 559 més que enguany. Això es deriva d'un augment del padró en el cas de l'Impost sobre Béns Immobles (la coneguda contribució) i de l'augment derivat de la pujada del valor cadastral aprovada per Madrid; d'un augment del 2% en el cas de l'Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (impost de circulació); o d'un 2% en el cas de l'Impost sobre Activitats Econòmiques.

Però allà on Cort ha fet el gran negoci és en els imposts indirectes, especialment en el de la construcció. El boom de sol·licitud de llicències ha deixat a l'Ajuntament un total de 2.137 milions, 852 més que l'any passat, la qual cosa suposa un increment del 60% i un 12% del total dels 6.425 milions de pessetes de l'augment del pressupost ordinari.

Un altre dels conceptes que han augmentat de manera molt interessant és el de les transferències corrents, és a dir l'aportació estatal al finançament de Cort. Sembla que per a l'any que ve a la capital estatal han romput la vidriola i l'Ajuntament percebrà 8.111 milions, 1.073 més que enguany, una quantitat molt a tenir en compte.

Els ciutadans s'hauran de gratar la butxaca per acabar d'arrodonir el capítol d'entrades, ja que l'Ajuntament pretén recaptar un total de 7.794 pessetes en concepte de taxes, 1.668 milions més que l'any passat. I aquests sí que són doblers que sortiran de les butxaques dels palmesans. Aquests són els ingressos corresponents a les operacions corrents. Després queda la partida de les operacions de capital, l'enginyeria financera de l'Ajuntament.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris