nubes rotas
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
17°

En menys de vint-i-quatre hores Munar modificà en tres ocasions el seu discurs

El Parlament autonòmic descobrí ahir l'existència de l'illa d'Eivissa-Formentera

Se sentí un crit de «Bravo!» i uns solitaris aplaudiments. La Cambra encara no havia enllestit el tràmit per a l'aprovació de la llei de consells. L'eufòria havia fet que la diputada Maria Antònia Munar, sempre tan conscient del lloc i del temps, passàs l'arada davant el bou.

Mancava, però, la preceptiva votació per illes "marcada per l'article 24.6, clau d'aquesta legislatura, que permeté als assistents a l'acte descobrir l'existència de l'«illa» d'Eivissa-Formentera (els diputats voten plegats i el president del Parlament així els cridà), al mateix temps que creava una certa desorientació sobre el significat precís del lema «Quatre illes, un país, cap frontera». En acabar, l'aplaudiment de la diputada central s'acompanyà dels dels escons de l'esquerra i de la dreta; de la dreta d'on s'asseuen els parlamentaris del PP, és a dir, dels banquets dels convidats, que ahir expressaven, si no l'entusiasme del poble mallorquí, sí el dels militants d'UM, concentrats en un nombre, francament, inusual.

Com era d'esperar, la intervenció més esperada del plen fou la de la diputada Munar, que, en menys de vint-i-quatre hores havia procedit a modificar en tres ocasions el seu discurs. Sembla que la primera versió era una fusió de l'Himne de l'alegria i el We are the world, adaptada a la retòrica parlamentària. Algun esdeveniment, però, degué fer que la portaveu d'UM ordenàs la creació d'una segona versió que hauria pogut fer molta de «pupa» al PP "perdó per la cacofonia. La tercera i definitiva temptejà un difícil equilibri entre la primera i la segona. És la que dóna a conèixer l'article del company Joan Marí.

Passem a la resta. Segurament, només el fet que els consells insulars no afectin la capa d'ozó de manera directa privà els pares de la pàtria de conèixer quina opinió té al respecte el portaveu verd Joan Buades, que cedí el seu temps a la diputada. La veu de l'illa d'Eivissa-Formentera/zona Eivissa) es féu present a la Cambra a través de Miquel Ramon (EU) i la de l'illa d'Eivissa-Formentera/zona Formentera a través de Santiago Ferrer (COP). Vingué a continuació el torn dels menorquins Bosco Gomila (PSM) i Joan Barceló (PSIB-PSOE), als quals s'afegí el d'un menorquí de la circumscripció de Mallorca, Joan Huguet. Es coneix que, a pesar que ens trobam en la «legislatura dels consells», el Govern no volgué treure els «tres crists grossos», que és com Munar es referí en el debat de política general a Antich, Sampol i Grosske.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris