nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 20°
16°

El veïns temen un desbordament dels torrents a causa de la vegetació

L'Ajuntament ha demanat a Medi Ambient la neteja dels punts més perillosos

Els torrents que travessen el terme municipal de Pollença es troben en una situació molt perillosa a causa de la manca de neteja dels seus llits. L'enorme vegetació que hi ha crescut sense cap control pot provocar els embussos dels llits i com a resultat el desbordament dels torrents. Així ho ha manifestat el regidor de Medi Ambient, Gabriel Cerdà, expressant la seva preocupació per la situació, sobretot després de les darreres pluges torrencials caigudes en el Llevant peninsular.

L'Ajuntament de Pollença, conscient fa estona d'aquest problema, ha reclamat de forma reiterada a la Conselleria de Medi Ambient actuacions de neteja, almenys en els trams més perillosos dels torrents d'Albercutx, Sant Jordi, Sant Vicenç, Son Brull i en el torrentó de Gomar. Fins ara, emperò, no s'ha rebut cap resposta oficial. De tots els torrents, el que preocupa més ara com ara és el de Sant Jordi, especialment en el darrer tram fins a la seva desembocadura a la mar.

En aquest tros la vegetació ni tan sols deixa veure el recorregut del torrent. Cerdà conta que «si el torrent es desborda, la veïna urbanització de Llenaire patirà de valent, ja que aquesta es troba tancada per la carretera que està a una fita més alta i tots els antics torrentons que hi havia un temps s'han anat condemnant».

A més, l'Ajuntament demanarà a l'Ibasan que la canonada de la depuradora que dóna al torrent es faci arribar a la mar per evitar que s'embossi el torrent. La mala situació dels torrents preocupa també ben fort els veïns, que ja han fet arribar les seves queixes a l'Ajuntament durant els darrers dies.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris