cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

Més de 300.000 metres de rústic són ocupats il·legalment per cotxes de lloguer

El GOB i empresaris del sector, a Palma, exigeixen la intervenció de l'Administració

El GOB i l'Agrupació Empresarial de Vehicles de Lloguer de les Balears (AEVAB) denunciaren ahir que més de 300.000 metres quadrats de sòl rústic de Palma es dediquen de manera il·legal a aparcaments i activitats de cotxes de lloguer. Ambdues associacions, a través dels seus portaveus Miquel Àngel March, per part del GOB i Manuel Jiménez, per part d'AEVAB, reiteraren ahir la seva exigència que les autoritats ordenin el tancament dels aparcaments de cotxes en sòl rústic i proposaren la creació a Palma d'un polígon específic per a empreses del sector.

En aquest sentit, exigeixen una actuació contundent de l'Administració. El GOB va voler deixar clar que la majoria de les empreses que es dediquen al lloguer de cotxes situen els seus tallers i aparcaments dins sòls urbans o dins polígons de serveis, «emperò una petita part de les empreses (tot i que copsen gran part del mercat) tenen els seus tallers i aparcaments dins del sòl rústic». El grup ecologista denuncia que en la majoria de casos «se situen a l'entorn de l'aeroport, o prop de Can Pastilla o al Camí de Son Fangos, per devora una gran superfície comercial i en algun cas a la carretera de Valldemossa».

D'aquesta manera, s'ha calculat que aquests aparcaments ocupen més de 300.000 metres quadrats de sòl rústic. Pel que fa al portaveu de l'agrupació de cotxes de lloger, denuncià que «el creixement desmesurat» del sector, que aconsegueix en temporada alta una flota de 28.000 vehicles, «és promoguda per unes deu empreses» que disposen del 70% dels cotxes i que «s'han establert en sòl rústic», el que en la seva opinió suposa «una competència deslleial total».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris