nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

Munar organitza un acte per celebrar l'aprovació de la reforma de la llei de consells

La presidenta diu que ara tindrà un autèntic govern

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, anuncià ahir per sorpresa l'organització d'un acte institucional per celebrar l'aprovació de la llei de consells insulars, que permetrà «la constitució d'un autèntic govern de Mallorca». L'acte institucional se celebrarà dimecres horabaixa a la seu central del Consell de Mallorca, al carrer Palau Reial, i comptarà amb dos discursos, un de Francesc Antich i un altre de Munar.

La presidenta del Consell creu que «els mallorquins han d'apreciar la importància de tenir una llei que aproxima les institucions autonòmiques als ciutadans». L'acte institucional tindrà caràcter públic i hi seran convidats tots els polítics i ciutadans que desitgin celebrar la reforma de la polèmica llei de consells. Munar entén que la modificació del text ha suposat «el desenvolupament de l'Estatut d'Autonomia». «Un cop reorganitzades les competències els ciutadans es veuran beneficiats per la reforma de la llei de consells», sentencià la presidenta de la institució insular.

En contra de la posició que mantenia fa uns mesos, després de la polèmica aprovació per part del Govern de la reforma de la llei de consells, Munar també assumí el contingut de la llei que s'aprovarà avui al Parlament. «Aquesta llei, afortunadament, és d'UM, del PSOE, del PSM i d'Esquerra Unida, però també m'hauria agradat que fos la llei del PP», rectificà la dirigent nacionalista que anuncià que UM intervindria en el debat parlamentari.

Munar creu que la seva institució «ja és en condicions d'aplicar la nova llei de consells, i explicà que només manquen els nomenaments dels secretaris generals tècnics per ajustar-se al text. Munar recordà que el Consell ja té consellers no electes que compleixen funcions exectives, tal com es recull en la llei de consells. «Els consellers ja han estat nomenats», destacà la presidenta del Consell.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris