nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

Els veïns de Gomila, preocupats per la proliferació d'«after-hours»

Els empresaris han hagut de reconvertir els seus establiments

Els veïns de la zona de la plaça Gomila i en general de tot el Terreno estan amb els nervis a flor de pell. La transformació d'aquest espai en una zona de bauxa altament degradada preocupa molt els veïns, que en els darrers temps han vist com la barriada s'ha ressentit d'una nova decadència a Gomila. Els empresaris de la nit de la zona ja no saben què és el que han de fer per tal de sobreviure. Si fins fa uns anys se centraren a aconseguir el públic més jove de la nit a base de rebentar els preus, ara això ja no funciona. Sobreviu qualque local d'aquesta mena, però la gran majoria ha hagut de patir una nova adaptació.

Aquest nou procés de recerca d'un mercat que permeti la supervivència s'anomena «after-hour». La plaça Gomila i la zona de la Mediterrani s'ha convertit en el paradís on la nit continua fins al migdia, quan el sol ja és ben alt. Quan la nit ja ha acabat en el passeig marítim o a la Llonja (i ara més aviat que mai) Gomila es converteix en un excel·lent reclam per aquells que no en tenen prou. Molts de locals obren les seves portes a partir de les set de la matinada i les tanquen prop de les dues del migdia.

La situació d'inseguretat que es viu a la contrada és molt notable. «Hem de tenir en compte que les persones que vénen a aquests locals són molt renouers o els mateixos cambrers dels establiments i tenen moltes ganes de gresca. És normal que hi hagi molt de renou». Però aquesta mena d'establiments també duen una problemàtica lateral afegida: atreuen un gran nombre de petits traficants de drogues i moltes de prostitutes.

De fet, durant els caps de setmana les prostitutes que normalment operen a la zona de la porta de Sant Antoni es desplacen fins a Gomila per tal de captar els darrers clients de la nit (o els primers del dia). «És gent que moltes de vegades vol acabar la seva marxa fent l'amor, així que per nosaltres és una oportunitat molt bona de fer els darrers clients». Els altres que solen fer molt de negoci són els petits traficants, especialment els que negocien amb drogues de disseny.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris