lluvia ligera
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

La Policia no té prou mitjans per analitzar el material del cas Bitel

Quetglas s'autoenviava missatges electrònics al seu ordinador del CIM

Diversos membres del Grup de Delictes Informàtics de la Direcció General del Cos Nacional de Policia, amb seu a Madrid, s'han queixat de la manca d'infraestructura per analitzar el material informàtic lliurat per l'empresa Bitel i pel Govern balear, segons han declarat a aquest diari fonts properes al cas del suposat espionatge informàtic que s'instrueix en el Jutjat d'Instrucció número 9 de Palma.

D'altra banda, la víctima del readreçament informàtic, Francesc Quetglas, acostumava a autoenviar-se el treball que realitzava en el seu ordinador personal, que remetia a la seva adreça electrònica en el Consell Insular de Mallorca, quan era el titular de la Comissió Insular d'Urbanisme.

Una adreça que rebotava tot allò que rebia a l'ordinador del funcionari de Presidència, Sebastià Vallori, un dels secretaris personals de Jaume Matas, quan aquest era president del Govern balear. El redireccionament va ser operatiu entre el febrer de 1998 i el març del 2000.

El fet que la Policia tengui dificultats materials per inspeccionar les proves lliurades al jutge instructor del cas, Enrique Morell, fa que aquest no sàpiga amb exactitud quin és el seu contingut, segons informen les mateixes fonts, que atribueixen a aquest entrebanc la ralentització del procés judicial. Les proves són, concretament, dues còpies de seguretat, una de Bitel i una altra del sistema informàtic del Govern balear.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris