cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
24°

L'Ajuntament deixarà d'ingressar mil milions en el 2001 pel fre urbanístic

El Consistori augura dificultats dels municipis turístics per mantenir els serveis actuals

85438

El creixement urbanístic dels darrers anys ha generat importants ingressos a Alcúdia, però el procés està perdent intensitat.

Frenar el creixement urbanístic pot costar a les arques municipals d'auntaments turístics com el d'Alcúdia al voltant de mil milions de pessetes anuals. Precisament, mil milions de pessetes és la quantitat que preveu que davallaren els pressuposts del 2001 el primer tinent de batle i regidor d'Hisenda d'Alcúdia, Antoni Alemany. Alemany ja va anunciar quan va presentar els pressuposts del 2000 que el 2001 els ingressos serien notablement inferiors.

Malgrat que la diferència de mil milions no es pot atribuir només a la frenada del creixement urbanístic, sí que es pot destacar que només en convenis urbanístics l'Ajuntament d'Alcúdia ha tingut, l'any 2000, 222 milions de pessetes d'ingressos, als quals s'han de sumar 224 milions de la plusvàlua ingressada per la venda del complex Bellevue.

Alemany destaca que aquests ingressos són extraordinaris i que a partir d'ara l'Ajuntament'haurà de comptar en els pròxims pressuposts només amb els recursos propis que genera el mateix Consistori. El regidor d'Hisenda preveu que recursos que fins ara han estat importants com els relacionats amb llicències d'obres, imposts de contribucions i plusvàlues aniran disminuint paulatinament.

Concretament, per a l'any 2001 el descens dels ingressos per plusvàlues serà de 30 milions de pessetes, i per llicències d'obres i altres de 60 milions de pessetes. «A partir d'ara es podrà comprovar que els municipis turístics són més pobres que no altres de l'interior, ja que mantenir els serveis és molt més car», va afegir Alemany, que considera que els ajuntaments han d'aconseguir un major finançament de l'Estat per poder assumir amb dignitat les necessitats dels ciutadans.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris