cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
21°

La Marina de Magaluf i Palma queden incloses dins la moratòria urbanística

El Consell Insular aprovà ahir el text definitiu de la Norma Territorial Cautelar

82904

La urbanització de la Marina de Magaluf ha quedat paralitzada.

El Consell Insular de Mallorca decidí ahir l'aprovació definitiva de la Norma Territorial Cautelar, més coneguda amb el nom de moratòria, i el fet que més crida l'atenció és la inclusió en ella dels municipis de Palma i Calvià. Aquesta mesura impedirà la construcció de la polèmica urbanització de la Marina de Magaluf.

La decisió fou adoptada per majoria de la comissió informativa d'urbanisme per cinc vots a favor i quatre en contra, que coincideixen amb els vots del Partit Popular, i aquesta normativa territorial cautelar estarà vigent fins el 19 d'abril del 2004 com a màxim. En qualsevol cas, quedarà sense efecte un cop entri en vigor el pla territorial parcial de Mallorca.

El Consell argumentà la seva decisió d'incluore la Marina de Magaluf i Palma en la moratòria en el fet que aquesta recull algunes de les 190 al·legacions a la norma cautelar presentades per particulars, representants dels grups polítics municipals als diversos ajuntaments i per corporacions, col·legis professionals, associacions i partits polítics d'àmbit general o insular. Però desmentí que en cap cas el motiu hagin estat «les pressions rebudes». «El Consell no governa per molestar ningú. L'objectiu era frenar la proliferació de construccions i la presència massiva de grues en el nostre paisatge», declarà el portaveu del Govern insular, Miquel Nadal, tot i que la posició mantinguda per Esquerra Unida-Els Verds i PSM ha estat decisiva per paralitzar el projecte de la Marina de Magaluf.

La moratòria plantejava, en la seva primera redacció, que les urbanitzacions amb planejament aprovat tenien un termini de tres anys per poder ser edificades. Això possibilitava la construcció de la Marina de Magaluf, el planejament urbanístic de la qual fou aprovat aquest estiu per la comissió insular d'urbanisme.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris