cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
22°

El Govern reforma l'IDI i impulsa el desenvolupament empresarial

S'amplien els objectius a tots el sectors, no només l'industrial

El Consell de Govern aprovà ahir el decret de modificació dels estatuts de l'Institut Balear del Desenvolupament Industrial (IDI), que passa a partir d'ara a denominar-se Institut d'Innovació Empresarial, amb la finalitat d'ampliar el seu camp d'acció a tot el sector empresarial i no només a l'industrial, com fins ara recollien els estatuts.

Segons el conseller de Presidència, Antoni Garcies, la intenció de l'Executiu és impulsar la innovació en les emrpeses i dotar d'una «organització més funcional» l'Institut públic. Una altra de les novetats d'aquesta modificació és la incorporació de les centrals sindicals i associacions empresarials més representatives al seu Consell de Direcció. La norma que regirà l'Institut a partir d'ara determina que l'entitat «posarà a disposició de les empreses, especialment de la petita i mitjana, la informació i els mitjans adequats per millorar la seva gestió i augmentar la seva competitivitat».

Per altra banda, el Govern també acordà ahir manifestar el seu suport a la proposició de llei presentada pel grup socialista per a la participació de les comunitats autònomes en el Consell de la Unió Europea quan es tractin assumptes que afectin les competències que aquestes tenen atribuïdes d'acord amb la Constitució i els seus respectius estatuts. Aquesta proposició haurà de ser aprovada pel Parlament balear i debatuda després a Madrid.

A més, l'Executiu balear aprovà una ajuda de 40 milions per realitzar durant els pròxims 5 anys un seguiment de les poblacions de peixos de les tres reserves marines de l'Arxipèlag: badia de Palma, costa nord de Menorca i freus d'Eivissa i Formentera. Una nova subvenció de 72 milions fou aprovada per restaurar la façana del Palau Episcopal. A més, s'aprovà també que la Conselleria de Sanitat destini 12 milions per a la reforma i equipament del centre sanitari de Sant Joan, un cop signat un acord de col·laboració amb el seu Ajuntament.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris