lluvia ligera
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

Satisfacció a la Vall per la iniciativa de Miret de produir suc de taronja envasat

Tant el sector agrari com els polítics creuen que pot ser una gran ajuda per salvar el conreu

La notícia que l'empresa tradicional de begudes Miret envasarà suc de taronja donant així sortida als excedents d'aquest cítric ha estat rebuda amb molta satisfacció a Sóller, on l'abandó dels conreus de taronja és una tònica en augment en els darrers anys.

El gerent de la Cooperativa de Sant Bartomeu, Josep Oliver, assegurà que «la iniciativa ens dóna una sortida, d'entrada, per al 25 per cent de tota la producció de la Vall, sent per tant un fet molt positiu». Tot i això, Oliver insistí que el cost de producció de taronja a Sóller és molt elevat, per la qual cosa la mesura ha de continuar amb el suport de les promeses subvencions per hectària de conreu de cítrics. El responsable de la cooperativa considera en definitiva que la mesura animarà els petits productors a continuar mantenint els seus horts, la qual cosa beneficiarà també el manteniment d'aquest conreu tradicional.

Per la seva banda, tant el batle Joan Arbona com la regidora de Turisme, Aina de la Penya han mostrat també la seva satisfacció per la iniciativa. El batle recorda que el conreu dels tarongers és tan important per Sóller que fins i tot és tingut en compte a nivell urbanístic amb un pla especial. De la Peña creu que el projecte pot influir en el manteniment amb vista al futur de la imatge turística de la vall dels tarongers. Pagesos i productors, com Joan Vives, (president de la Cooperativa) i Josep Ll. Forteza han mostrat també la seva satisfacció.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris