cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Antich rebrà Ortea al Consolat de Mar per «consensuar les polítiques d'Estat»

El president considera que seria un «error» no arribar a un enteniment amb el PP

Després de la tempesta política que Francesc Antich i José María González Ortea escenificaren el passat dimecres en el Parlament balear, ahir president del Govern i cap de l'oposició, respectivament, apostaren per la calma per posar fi al debat de política general que ha tingut lloc al llarg de tres dies en la Cambra legislativa autonòmica. Antich, que rebrà la setmana vinent González Ortea en el Consolat de Mar per «consensuar les polítiques d'Estat», considera un «error» que l'enteniment entre Executiu i oposició no es faci possible.

Matèries com el desenvolupament del Règim Especial Balear (REB), el finançament autonòmic o el conveni de carreteres són problemàtiques que afecten la societat illenca i que requereixen de la «unitat i de l'acord de totes les forces polítiques» a l'hora de ser defensades davant del Govern espanyol.

Antich va recordar que no es pot obviar el PP per la quota electoral que representa, però no es va estar de reiterar que el plantejament de González Ortea en el debat sobre l'estat de l'Autonomia havia estat «magre» i «poc constructiu», una forma d'actuar que «no es pot perllongar». «Qui marca el nivell és qui surt a plantejar les seves fórmules», va retreure al cap de l'oposició. És per aquest motiu que s'han de «cercar àmbits» per poder dialogar i escoltar les propostes del PP, parlar tema a tema i arribar a acords «necessaris» que són fonamentals pel desenvolupament del país.

L'esperança de González Ortea, d'altra banda, és que en la reunió amb Antich, que tindrà lloc dijous o divendres de la setmana vinent, hi hagi un «canvi de tarannà» en el Govern del Pacte de Progrés i que «escolti l'oposició». Si el Govern estén la mà, el PP l'acceptarà. «Estam oberts al pacte». Una actitud que no ha de ser entesa com un «xec en blanc per seguir menyspreant el nostre grup.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris