tormenta
  • Màx: 17°
  • Mín: 15°
19°

Les Balears són la comunitat on ha pujat més el preu dels habitatges usats

L'increment de valor dels nous, en canvi, és dels més baixos de l'Estat espanyol

Balears fou la comunitat autònoma en la qual més pujà el preu dels habitatges usats en el darrer any, amb un augment del 24 per cent, mentre que en el cas dels nous habitatges l'increment se xifrà en el nou per cent.

Segons el darrer informe de la societat de taxació Taxacions Immobiliàries (Tinsa), el preu de l'habitatge lliure en el conjunt del país, tant el nou com l'usat, cresqué un 2 per cent entre juliol i setembre, la qual cosa suposa «una considerable desacceleració» respecte del segon trimestre, període en el qual augmentà un 4 per cent el nou i un 3 per cent l'usat, i als vuit trimestres anteriors. Aquest augment registrat en el tercer trimestre «trenca una tendència alcista i accelerada» que s'inicià a mitjans del 1998.

El preu de l'habitatge nou ha pujat un 14 per cent en els últims dotze mesos, mentre que l'usat ho ha fet un 13 per cent, percentatges lleugerament inferiors als del segon trimestre, en el qual ambdós registraren increments del 14 per cent. La desacceleració, segons Tinsa, ha estat més patent en les comunitats de Catalunya, Madrid i Andalusia. El preu de l'habitatge nou se situà, a 30 de setembre, en 167.300 pessetes per metre quadrat i el de l'usat en 131.700 pessetes per metre quadrat.

En el cas d l'habitatge nov, el preu mitjà en les capitals s'eleva a 215.800 pessetes per metre quadrat, mentre que a la resta de poblacions es situa en 140.900 pessetes per metre quadrat. Pel que fa a l'habitatge usat, el preu mitjà a les capitals ascendeix a 171.200 pessetes per metre quadrat, mentre que a la resta de les localitats queda en 109.900 pessetes per metre quadrat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris