nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
22°

El Consistori inclou l'ampliació del port esportiu de Portocristo en el PGOU

Suposarà entre 50 i 100 nous amarraments destinats a llaüts i barques petites

L'Ajuntament de Manacor inclourà l'ampliació del port esportiu de Portocristo dins el Pla General d'Ordenació Urbanística (PGOU). Segons ha dit Jaume Brunet (AIPC), delegat de l'Ajuntament al municipi costaner, «sabem que tindrem l'oposició total de la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, però si ho tenim dins el pla general disposarem d'una altra via per aconseguir-ho». Brunet va explicar que la intenció del Consistori «no és fer un port esportiu, allò que passa és que cal ampliar el que ja tenim a causa de l'enorme demanda que hi ha. Tot i això, l'ampliació suposaria uns 50 o 100 nous amarraments per a embarcacions petites i llaüts, no per a iots i velers».

El delegat de Portocristo va dir també que aquesta ampliació es vol fer per «crear una nova font d'ingressos per al nucli, és a dir, si es buidassin els amarraments del Club Nàutic, que ara estan ocupats per petites embarcacions de pesca, tal vegada podria entrar més turisme de vaixell, cosa que aportaria molts de doblers ja que tant seria bo per a l'oferta complementària com per a la indústria de drassanes». «Cal pensar que a Portocristo no es poden fer més hotels i gairebé no n'hi ha, i l'oferta complementària que hi ha aquí sobreviu gràcies al turisme que ve de passada per visitar les coves. Si es potenciàs el turisme de vaixell també seria una manera de donar un poc de vida al nucli», afegí Brunet.

L'ampliació es duria a terme al riuet i no cap a la mar. «Una vegada eliminat el pontet del riuet i fet el pont de la carretera de les coves, es podrà començar a pensar en l'ampliació del port esportiu, ara com ara és un projecte de futur que tenim sobre la taula», explicà Brunet. Cal dir que l'ampliació del port esportiu «tal vegada comportaria que s'hagués d'eixamplar el llit del riuet, però això no suposaria cap impacte ambiental; a més si el projecte es tira endavant també es milloraria la zona dels voltants que, tot i ser zona verda, està molt malament».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris